top of page
Captura%20de%20Pantalla%202020-01-05%20a

Zašto DanzArt?

Bilo da ste zainteresirani za izvanškolske aktivnosti vašeg djeteta ili za opuštanje od stresa i razgibavanje, DanzArt vam nudi nastavni plan baletnog treninga pogodan za razne uzraste, vještine i želje, koji sadrži velike prednosti što se tiče zdravlja i emocionalnog blagostanja.

Među mnogobrojnim blagodatima kojima će DanzArt pridonijeti sa svojim programom treninga temeljenog na baletu, učenici će:

 

• Zabaviti se i sklapati prijateljstva.

• Povećati snagu svojih mišića i poboljšati svoju opću fizičku kondiciju.

• Sudjelovati u usredotočenoj, strukturiranoj aktivnosti i poboljšati svijest o svojem tijelu, držanju, ravnoteži, fleksibilnosti i koordinaciji.

• Razviti samodisciplinu, samomotivaciju, gracioznost, držanje i samopouzdanje.

• Razviti plesnu tehniku, metajezik i samoizražavanje.

• Razviti razumijevanje za sekvenciranje kao i za koreografiju, glazbu i ritam.

• Naučiti kako upotrijebiti svoje tijelo za izražavanje emocija.

• Povećati svoju sposobnost za usredotočenje i smanjivanje viška energije i distrakcije.

• Ojačati svoje proprioceptivne vještine i vještine usredotočenja, pamćenja i kreativnosti.

• Razviti ljubav i poštivanje plesa i reproduktivne umjetnosti u svim njezinim različitim oblicima.

• Obogatiti se kombiniranim znanjem, iskustvom i filozofijom DanzArt-ovog tima za promociju najbolje mogućeg plesnog treninga u sigurnom i ugodnom okruženju.

Misija

• Učiniti programe baleta i treninga temeljenih na baletu pristupačnim, uključivim i veselim aktivnostima za sve one koji žele otkriti ljepotu i koristiti ovaj oblik umjetnosti, bez obzira na vještine, fizičke ili intelektualne sposobnosti, izgled, uzrast ili spol.

• Promicati umjetnost plesa nudeći kvalitetni plesni program temeljen na principima baleta, kao i kreativne prilike za izvedbe i umjetničko bogaćenje učenika na svim razinama plesa, u jednom prijateljskom, poticajnom i odgojnom okruženju.

• Oblikovati, inspirirati i preobraziti plesače svih uzrasta dajući novi oblik njihovom umu i tijelu kroz programe treninga temeljenih na baletu.

• Pružiti jedno ugodno okruženje u kojemu će se svi učenici osjećati ugodno istražujući i uživajući u ljepotama, izazovima i nagradama plesa; bez obzira na njihov spol, uzrast, izgled i fizičke ili intelektualne sposobnosti.

• Usaditi učenicima samopoštovanje, samodisciplinu i samopouzdanje, kao i zdrav imidž tijela, držanje, gracioznost, kreativnost i ljubav prema plesu i glazbi.

• Pružiti ugodan i prijateljski prostor u kojemu osobe mogu naučiti plesati, upoznati nove ljude, zabaviti se i osjećati se ugodno.

Vizija

Nema isključenja

Ples je dobro poznat kao posebna pomoć za razvijanje uma, tijela i duha i optimalno sredstvo za izražavanje osjećaja i kanaliziranje emocija. Zbog toga naš tim vjeruje da bi se bez obzira na vještine, sposobnosti, spol ili uzrast svima moralo omogućiti učenje plesa i discipliniranje uma i tijela koje ovaj oblik umjetnosti zahtjeva.

Najveći trud i visoko kvalitetni trening

Također, u DanzArtu samatramo da ako se nešto mora uraditi, to se mora uraditi dobro. Smatramo da se čak i manje talentirane učenike može naučiti da streme izvrsnosti koliko god to mogu. U skladu s time, DanzArt potiče i inspirira svakog učenika da uloži svoj najveći trud, a zauzvrat DanzArt mu pruža brigu, usmjeravanje i pažnju koju svaki učenik zaslužuje. Međutim, da bismo mogli od učenika zahtijevati trud, obavezu i izvrsnost, neophodno je da im ponudimo kvalitetnu nastavu i jake plesne temelje, što će zasigurno primijeniti kako god žele na svom životnom putu.

Disciplina

kroz ples

 DanzArt smatra da će učenici kroz strukturirani i disciplinirani plesni trening naučiti o glazbi i ritmu, bolje razumijeti prostorne odnose, koristiti obje strane mozga istovremeno, kreativno razmišljati i motivirati se kako bi postigli ciljeve. Kada svaki plesač nauči nove pokrete i uvjeri se da je sposoban za naporan rad, moći će taj pristup primijeniti i u svakodnevnom životu i tako će razviti samodisciplinu, samomotivaciju, samopouzdanje i samopoštovanje.

Pouzdanje i timski rad kroz nastupe

DanzArt također smatra da je ples reproduktivna umjetnost i da je treba dijeliti s drugima. Nastupi daju učenicima pouzdanje koje im je potrebno za uspjeh u bilo kojoj profesionalnoj karijeri, ali ih također uče zajedničkom timskom radu, koji je potreban za izvedbu vrsnih umjetničkih ili drugih životnih zadaća.

Ples je užitak

i zabava

I ono što je najvažnije, smatramo da je ples užitak i zabava i zato nastojimo učiniti plesni trening zabavnim i ugodnim te se trudimo svaki sat treninga pretvoriti u jedno odgojno i izazovno iskustvo, u nezaboravan trenutak koji uči polaznike ljubavi i strašću prema plesu.

bottom of page