top of page
58.jpg

Irene Kuzatko

(Founder)

Rođena u Caracasu u Venezueli, dijete je hrvatskih roditelja. Počela je plesati u dobi od 3 godine. Trenirala je s najuglednijim učiteljima baleta u Venezueli. Kao tinejdžerica se potpuno posvetila baletu, no s 18 godina odlučila se baviti drugim interesima i završila diplomski studij pisanog i usmenog prevođenja sa španjolskim, engleskim i francuskim radnim jezicima na Središnjem sveučilištu u Venezueli, najpriznatijem sveučilištu u zemlji. Poslije je dobila još jednu diplomu (summa cum laude), ovog puta kao odvjetnik na istom sveučilištu, završivši 2 magisterija - iz obiteljskog prava i iz građanskog procesnog prava. Ipak, u tijeku studija te prevoditeljske i odvjetničke karijere njezina ljubav i entuzijazam prema plesu nisu nestali, pa je uspjela uskladiti karijeru s baletnim treninzima te poučavati balet i jazz dance djeci i tinejdžerima više od 15 godina.

U 2012 se odlučila preseliti u Zagreb i ostvariti svoj san; voditi plesni studio i vratiti sjaj svom briljantnom iskustvu poučavanja baleta te ostvariti svoju želju – učiniti čaroliju plesa dostupnu svima, čak i djeci i mladima s posebnim potrebama. S tim ciljem, nedavno (2014. godine) je završila specijalizaciju iz Osnova pučavanja te je dobila nekoliko certifikata za programe baletne poduke (Ballet Teaching Techniques) – Tehnika napredovanja u baletu (PBT), Psiho-Balet (Havana, Kuba) te Schlachte™ metodu za djecu s posebnim potrebama (Los Angeles, California). 

Budući da je i sama narasla kao pojedinac kroz baletni svijet, veseli se prenošenju strasti prema baletu te svih koristi i znanja znanja koje ovaj oblik umjetnosti donosi. Danas je osnivačica i vlasnica DanzArt-a, plesni i fitness studio otvoren prije 2 godine u Zagrebu. 

bottom of page