top of page
Captura de Pantalla 2021-01-17 a la(s) 1

DULIO

Rođen je u Palermu u Italiji. Nakon školovanja u baletnoj školi Balletto di Roma stječe diplomu Balleto dell’ Opera di Roma u Rimu. 

 

Tijekom svog školovanja bio je višestruko nagrađivan kao plesač modernog baleta na mnogim međunarodnim natjecanjima u Italiji. Radio je kao plesač solist u nekoliko talijanskih suvremenih i neoklasičnih baletnih

 

ansambla među kojima su Astra Roma Ballet, Balletto di Milano, Jas Art Company, Balletto di Roma, Arena di Verona, Teatro dell’ Opera di Roma, nastupajući u ulogama klasičnog i suvremenog baleta i opernim produkcijama s potpisom brojnih cijenjenih talijanskih i međunarodnih koreografa i redatelja među kojima su: Robert Wilson, Franco Zeffirelli, Beppe Menegatti, Giorgio Madia, Susanna Egri, Maria Grazia Garofoli, Massimo Volpini, Ruben Celiberti, Adriana Mortelliti, Luc Bouy, Nikos Lagousakos.

Nastupao je i u brojnim gostujućim izvedbama na europskim pozornicama u Rusiji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Španjolskoj itd.

U listopadu 2013. Godine pridružuje se baletu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje nastupa u velikim naslovima klasičnog, neoklasičnog i suvremenog baletnog repertoara kao član ansambla i solist srednjih uloga.

Surađivao je i s opernom kućom u Krakowu gdje je kao radio kao asistent koreografa na baletnoj produkciji San Ivanjske noći Giorgia Madie. Također je sudjelovao u svojstvu asistenta koreografa za video project Giorgia Madie s naslovom Socijalno distanciranje.

Nedavno je surađivao s NDM, National-Silesian teatrom u Ostravi u Češkoj kao asistent koreografa i baletni majstor u baletnoj produkciji Coppelia Giorgia Madie.

Trenutno sudjeluje u nekoliko baletnih produkcija kao samostalni umjetnik, aktivno sudjeluje kao asistent koreografa diljem Europe, te kao gostujući učitelj baleta u mnogim baletnim školama u Italiji i Hrvatskoj.

bottom of page