top of page
George%20Baldovin_edited.jpg

GEORGE BALDOVIN

George Baldovin rođen je i odrastao u obitelji glazbenika u rumunjskom gradu Iasi. Baletno obrazovanje započinje na umjetničkom fakultetu "Octav Bancila", Iasi, u dobi od 12 godina, a istodobno glazbeno obrazovanje dobiva od svog brata, Jul Baldovin. Nakon šest godina glazbene aktivnosti zajedno s bratom, a slijedi mu mnogo glazbenih nagrada, koncerata u Rumunjskoj i inozemstvu, nastavlja s klasičnim i modernim baletom napuštajući Rumunjsku s 19 godina i gradeći baletnu karijeru u Sloveniji, Hrvatskoj i Engleskoj kao baletni plesač, asistent koreografa, koreograf i glazbeni skladatelj modernog i suvremenog baleta.

Tijekom baletne aktivnosti dobio je priliku sarađivati ​​sa svjetski poznatim koreografima poput Vladimira Malachova, Nacho Duato, Patricea Barta, Dereka Deana, Eduarda Cluga, Youri Vamosa, Van Mannena, Ireka Muchamedova, Paula Bos-a (povjerenje George Balanchine), Lea Mujića , Valeri Koftun, Victor Litvinov itd. i putovanja s različitim baletima u Englesku, Škotsku, Rusiju, Meksiko, Italiju, Luksemburg, Siciliju, Austriju itd. 

 

"Podučavanje baleta je predivno iskustvo i usmjeravanje učenika u ovom prekrasnom plesnom svijetu uvijek je izazovno za obje strane. Vjerujem da je dijeljenje iskustva i ljubavi prema baletu moj osobni doprinos našem prekrasnom plesnom svijetu."

bottom of page