top of page
IMG-20200110-WA0002_edited.jpg

IVANA MILETIĆ PIŠKOR 

Ivana Miletić Piškor svoje plesno školovanje započela je u “Školi za klasični balet” – Zagreb. Po završetku škole plesala je kratko u HNK-u u  Zagrebu.

 

Nakon kratkog staža u HNK-u upisala je  “London Contemporary Dance School”, za koju je dobila i stipendiju. Školovanje na akademiji završila je 1997 g. U Londonu je plesala u ” National Youth Dance Company”, te surađivala sa raznim koreografima (Sarah Fahie, Andreja Rauch, Duncan Mc Farland).

Bila je članica Studija za suvremeni ples od 1998 g. od kada je nastupala u gotovo svim produkcijama matičnog ansambla. Također surađuje sa drugim ansamblima (Plesni centar “Tala”, HNK Zagreb) i koreografima (Mirjana Preis, Tamara Curić, Larisa Lipovac, Darko Brkljačić…). Kao koreograf stvara predstave: “Ona želi” (2002), “Povijest bolesti” (2004), “Sasvim osobno, ili kako sam gulila luk” (2007) i “Hommage Bollywoodu” (2009), "Raščlamba" 2010. i  "Pinokio" 2012.

 

Pedagoškim radom se aktivno bavi od 2008.g.od kada predaje klasični balet i suvremeni ples djeci i odraslima, u raznim plesnim centrina: PC Tala, Plesni studio Escape, kazalište Trešnja, ZKM..

 

Trenutno radi kao nastavnik klasičnog baleta u Umjetničkoj plesnoj školi "Silvije Hercigonje" u Zagrebu.

bottom of page